• Persoonsgegevens
  • Contactgegevens
  • Historiek lidmaatschap
  • Aansluiting
  • Betalingsgegevens
  • Informeer mij

Indien actief in het onderwijs
Mijn werkplaats Mijn woonplaats
SEPA - domiciliëring (maandelijks terugkerende betaling) overschrijving (driemaandelijks)
Paswoord

Bevat minstens 1 kleine letter

Bevat minstens 1 hoofdletter

Bevat minstens 1 cijfer

Minimum 8 karakters

Word lid!

Wie kan lid worden?


Iedereen die werkt in de openbare sector, statutair of contractueel, kan zich aansluiten bij de ACOD.

Wanneer je je aansluit bij de ACOD, word je in de eerste plaats lid van een ACOD-gewest. De aansluiting gebeurt dan volgens je woonplaats of je geografische werkplaats. Pas daarna word je ondergebracht bij een bepaalde sector, afhankelijk van je functie of beroep. Elke sector is vertegenwoordigd in elk gewest.

De ACOD tolereert geen racistische of fascistische ideeën of gedrag. Je kan dus niet tegelijk lid zijn van de ACOD en van extreemrechtse partijen, bewegingen of groeperingen. Onze statuten verbieden dat.


Waarom lid worden?


Wanneer je werkt in een openbare dienst, kan je rekenen op de ACOD om je belangen als werknemer te verdedigen. Onze vakbondsafgevaardigden zijn experts die zetelen in tal van overlegorganen in de sector waarin je actief bent – zelfs die van je lokale werkzetel. De ACOD kiest in de eerste plaats voor overleg om je rechten te verdedigen en eventuele problemen op te lossen, maar wanneer nodig gaan we ook over tot actie om onze doelstellingen te bereiken.

Voorts biedt de ACOD ook een algemene dienstverlening. Je kan bij ons terecht voor informatie en advies over werkloosheid, arbeidsongevallen, loon, rechtsbijstand, etc. Ook voor andere maatschappelijke thema’s kan je terecht bij de ACOD.

Wil je je graag inschakelen in onze vakbondswerking om de stem van je collega's te vertegenwoordigen? Dan kan je ACOD-militant worden en deelnemen aan onze syndicale vorming. De ACOD heeft ook een gender-, jongeren- en seniorencommissie, waarin je je als ACOD-militant  kan focussen op die specifieke thema's.

Lid worden van de ACOD is lid worden van één van de grootste vakbondscentrales die samen het ABVV (Algemeen Belgisch Vakverbond vormen. Aangezien de ACOD deel uitmaakt van het ABVV valt, betekent je aansluiting bij de ACOD ook automatisch lidmaatschap van het ABVV. Daardoor kan je ook een beroep doen op de dienstverlening van het ABVV.